Kleur op de Salone del Mobile

By 1 mei 2018Informeren
salone del mobile

Wij vonden het weer eens tijd om een trip naar Milaan te maken en daar de Salone del Mobile te bezoeken. Op deze meubelbeurs tonen gerenommeerde designmerken de nieuwste trends. In de vaak mooi ingerichte stands zijn de collecties te bekijken en uit te proberen alhoewel wij bij een aantal merken slechts op afstand de meubels mochten bewonderen.

Natuurlijk is Milaan als stad ook zeker een bezoek waard maar onze eerste dag stond in het teken van de beurs.

Op naar Milaan!

Met prachtig weer over de besneeuwde Alpen vliegen leverde dit mooie plaatje op.

salone del mobile 2018

Daar zijn we dan! Klaar om ons te laten inspireren en informeren samen met heeeeel veeeeeel andere vakgenoten.

loungen kleur op de Salone del Mobile
interieur Salone del Mobile

Veel stands waren ingericht met donkere kleuren. Dat zien wij ook zeker terug in het interieur waar donkere tinten steeds vaker worden toegepast. Vaak is men bang dat het de ruimte klein en somber maakt maar door de juiste combinaties te maken wordt het vooral heel sfeervol.

  • Busetti Garuti Redaelli "Buddy"

Het is duidelijk dat we toe zijn aan kleur in het interieur. Vooral de rood-tinten waren goed vertegenwoordigd, Fel rood, Blush, Roze, Bordeaux, het was in veel collecties terug te vinden.

Het thema Botanical was ook nog volop aanwezig op de beurs. Grote planten als groep bij elkaar geplaatst maar ook hangend groen aan het plafond en als decoratie in kasten en op tafels. Vooral de tropische prints zagen we terug op wanden en in stoffen dus heerlijk om je het hele jaar in deze sfeer onder te dompelen.

  • Bibliotheek

Wij waren verrast door het hotel van Diesel waar het kleur- en materiaalgebruik de sfeer van Diesel zo mooi liet zien, echt Diesel als merk beleven.

kleur in het slaapkamer

Naast alle felle kleuren was er zeker ook een flink aanbod in pasteltinten voor meubels en accessoires. Veel natuursteen in zachte kleuren zorgen voor contrast.

salone del mobile 2018
salone del mobile 2018

Handig zijn de oplossingen met multifunctionele meubels waarvan deze banken voorbeelden zijn. Door de zitelementen of rugkussens verplaatsbaar te maken kunnen deze banken op verschillende manieren gebruikt worden. Vooral in een Living met televisie, haard en zicht naar buiten kan dit de oplossing zijn. Ook als je het leuk vindt om je indeling regelmatig te veranderen is dit een uitkomst.

Architects selection young design 2018

Tot slot de “Architects selection young design 2018”. Naast alle collecties ook ruimte voor jonge ontwerpers.

Onze stappenteller is inmiddels op hol geslagen dus we beƫindigen ons beursbezoek. Morgen weer een nieuwe dag!

Leave a Reply