Milan Design Week 2018

Na ons bezoek aan de Salone del mobile zijn we natuurlijk ook de stad in geweest. Tijdens de Milan Design Week zijn overal presentaties, exposities te vinden. Het aanbod is zo groot dat we onmogenlijk alles konden zien binnen de beschikbare tijd dus hebben we gekozen voor de wijken Brera en Tortona. Brera wordt ook wel klein Parijs genoemd vanwege de bohemien sfeer, veel boetiekjes en restaurants. Heerlijk om doorheen te struinen. Ook de combinatie met moderne architectuur is opvallend.

De bekende Corso Como is een leuke conceptstore met restaurant en goede boekenwinkel.

Kirkby Design had een verrassende presentatie. Een heel huis en zelfs tuin was op een creatieve manier ingericht met de stoffencollectie bestaande uit een vrolijk kleurenpalet.

De showroom van Agape was indrukwekkend. Badkamers in verschillende stijlen waren mooi gestyled.

Vitra was groot aanwezig en had een deel ven het depot uitgestald. Een stukje Bazel in Milaan!

Vitra in Milaan

Ontwerpers zijn aanwezig om de ontwerpen toe te lichten. Leuk om te zien waar de inspiratie voor een ontwerp vandaan komt en hoe de meubels, via een prototype, hun uiteindelijke vorm krijgen.

In het prachtige Palazzo Turati was The Dutch Pavilion aanwezig met een mooie vertegenwoordiging van Dutch Design. Opvallend was de terugkomst van het kamerscherm.

In een industrieel pand op via Savona had Moooi samen met Concreet en Megan Grehl een collectie in totaal verschillende sferen gepresenteerd. Vooral bij Megan speelde dieren een grote rol tot in details doorgevoerd. Een prachtig concept waar wij enthousiast over zijn.

Leave a Reply