feestdagen feest op tafel dekken rosé en koper servies

De feestdagen komen er weer aan. 

De boom staat, de lichtjes hangen, maar hoe dek jij dit jaar de feesttafel?
Welk servies zet je op tafel en welk bestek past daar goed bij?
Wij geven je hier wat inspiratie voor jouw feesttafel.

feest tafel dekken met grijs tinten stoer
tafel dekken feest met zwart en wit servies

Stylish black
De kleuren zwart, grijs en zilver vormen de basis voor een sobere, super stijlvolle tafel.
Denk hierbij aan donkere borden, oud zilver bestek, maar ook aan kant in grijs of wit.
Wijn of waterglazen in donker rookglas maken het geheel compleet.
Gebruik als tafeldecoratie zwarte zijde rozen.

feest tafel dekken pastel kleuren

Sweet pastel
Een witte, heldere basis in combinatie met candy kleuren geeft een romantisch, eigentijds beeld. Je kunt je witte borden aanvullen met zuurstok roze bakjes of mintgroen glas. Helemaal top zijn de roze hertjes om de tafel versieren. En natuurlijk een kleurrijk boeket om het af te maken.

feest tafel dekken met pastel servieskerst
feest tafel dekken landelijk sfeervol wit servies
feesttafel dekken vintage servies kerst

White country
Wit op wit staat altijd prachtig. Kleine accenten zoals een gouden randje langs het servies of okergeel glaswerk zorgen voor het juiste contrast. Duik in de kast van je oma en combineer mooi vintage servies met eigentijds wit. Het houten tafelblad mag gewoon in beeld blijven voor een stukje stoer country feeling.

feest tafel dekken met bontgekleurd servies en donkere kleuren

Colourfull
Met servies kun je een enorm contrast creëren door dit in een andere kleur dan de ‘basis’ te doen. Zet een gekleurd servies op een donker tafelkleed. Warme kleuren als petrol, rood en oker doen het altijd goed tijdens de feestdagen.
Ook bestek is tegenwoordig in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zoals goud, zwart en koper, dit geeft net die extra touch.

feest tafel dekken met donker servies en felle kleuren
feest tafel dekken naturel groen basic
feest tafel dekken naturel groen

Forest green
Groen en aardetinten passen helemaal bij de botanische trend. Combineer mat groene borden met tafellaken en servetten in gedekte kleuren. Zacht bruin, taupe, midden grijs. Hou de decoratie ook natuurlijk en rustig. Denk aan houten bordjes en kerstgroen. Gebruik mooie accessoires in verschillende hoogtes, maar houd de kleuren in dezelfde tinten. Simpel en uniek.

Kies één specifiek thema, en blijf bij dat thema. Zo zorg je voor eenheid en wordt het niet te druk op de tafel. Ga voor natuurlijke materialen gecombineerd met kerstgroen. Of kies een kleur die goed bij je servies past.
Maak er vooral een feest van.

Leave a Reply