inspiratie in New York

The Big Apple staat bekend om de wolkenkrabbers, gele taxi’s en vele bezienswaardigheden maar voor ons is het vooral een inspirerende stad die volop in ontwikkeling is. Natuurlijk hebben we over de Brooklyn Bridge gelopen, musea bezocht, door de stad geslenterd en het Meatpacking District bezocht. In deze buurt zijn Chelsea Market en The High Line al langere tijd druk bezochte plekken maar het wordt er steeds leuker met mooie en hippe (interieur)winkels.

Een paar hoogtepunten van ons bezoek aan deze bruisende stad laten we je zien.

stijlvol interieur

In New York zijn meerdere vestigingen te vinden van West Elm. In deze interieurwinkels vonden wij mooie meubels, stoffen en accessoires. Eigenlijk alles om je hele huis in te richten. Zelf zeggen ze: “We believe in good design for every age and every stage. From key pieces for you first apartment to the furniture you invest in as your family expands, to the bold, colorful accessories you add as your design confidence grows, we’ll show you how to get house proud.” Wat ons betreft gaat dat zeker lukken met de mooie collecties.

interieur met glans en glamour
inspiratie voor de slaapkamer
inspiratie in Museum Frick Collection

De indrukwekkende Garden Court is een prachtige binnentuin .

Voor een stukje geschiedenis in New York hebben we The Frick Collection bezocht. Deze villa aan het Central Park is in 1913 door de architect Thomas Hastings gebouwd in opdracht van Henry Clay Frick en zijn vrouw Adelaide. In deze fraaie stadsresidentie bracht Frick zijn kunstverzameling onder. Inmiddels is het huis omgebouwd tot museum waar helaas niet mag worden gefotografeerd. De mooie stijlkamers en natuurlijk de grote hoeveelheid kunst maken een bezoek zeker de moeite waard.

Onze favoriete interieurwinkel is ABC Home, duurzaamheid en sociale betrokkenheid staan hier hoog in het vaandel. De bijzondere etalages hebben elk hun eigen thema en de winkel zelf is één grote inspiratiebron.

Ze verkopen meubels, woonaccessoires en lifestyleproducten. De exclusieve collectie bestaat uit nieuwe en vintage accessoires die naar hartenlust met elkaar worden gecombineerd tot een fantasierijke en nonchalante sfeer. Daar zijn wij zelf ook fan van dus wij hebben ons hier prima vermaakt.  Beneden zit ABC Kitchen, een sprookjesachtige plek voor de lunch.

Met de veerboot, sowieso al leuk om te doen, naar Industry City om de nieuwste hotspot te bezoeken. De oude fabriekshallen worden omgebouwd om te gebruiken als kantoorruimte. Op de begane grond zijn een paar shops en foodbars gevestigd maar daar komen er nog véél meer bij. Kleine bedrijven, zoals een drukkerij,  geven een kijkje in de keuken door glazen puien te plaatsen als scheidingswand. Het heeft zeker al sfeer en er is een enkele interieurwinkel te vinden maar wat ons betreft was het bezoek een jaar te vroeg. Het gaat zeker een interessant gebied worden dus volgende keer terug naar deze plek!

Ook het buitengebied is geheel in stijl.

Leave a Reply